5 ознак ідеального кредитора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 ознак ідеального кредитора

Кредит&Депозит
608
Який він – ідеальний кредитор? Лояльний і невибагливий, роздає великі суми на тривалий термін і під мінімальний відсоток. А ще краще, якщо він взагалі не вимагає гроші назад. Ми, позичальники, хочемо все і відразу, як у тій пісні: “Эх, дал бы кто взаймы… и позабыл об этом”. Але в реальному житті так не буває, адже вигоду від співпраці повинні отримати обидві сторони. І все ж таки гарного кредитора знайти можна! Ми розповімо, яким критеріям має відповідати кредитна установа в умовах світу, що стрімко змінюється.
Насправді, ідеальний кредитор для кожного свій. Все залежить від фінансового стану позичальника та виду кредитного продукту, який він обирає. Але є загальні параметри, за якими потенційний клієнт оцінює фінансову організацію. Ми виділили 5 основних критеріїв. Розгляньмо їх докладніше.

1. Низька процентна ставка

Що нижча, то краща – з цим погодиться багато хто. Проте для пошуку найвигідніших умов не пропустіть головне – приховані платежі. Нерідко банки для підвищення власного доходу і зниження ризиків нав’язують клієнту послугу страхування (здоров’я, заставного майна тощо). А це автоматично збільшує вартість кредиту. Найнеприємніше, коли позичальник дізнається про приховані платежі під час або вже після підписання договору.

2. Швидкість видачі кредиту

Ми, позичальники, не хочемо втрачати ні хвилини. Особливо якщо перед нами стоїть серйозна фінансова проблема. Швидка обробка заявки (до 30 хвилин) і миттєвий переказ грошей на картку – найкраще з того, що пропонують сьогодні кредитні компанії. Звертаючись до МФО, наприклад, в компанію “Быстрозайм”, ви отримуєте позику за 20 хвилин, а при повторному оформленні – за 3 хвилини.

3. Посильний платіж

Згідно з різними дослідженнями й оцінками експертів, платіж за позикою не повинен перевищувати 30% від місячного доходу споживача. В іншому випадку є ймовірність виникнення ситуації, коли позичальник просто не зможе виплатити борг. Тому завжди реально оцінюйте свої шанси.

4. Без зазначення мети

Деякі кредитори, зокрема банки, вимагають вказати, на що клієнт планує витратити гроші. Для багатьох позичальників це неприємне запитання. Іноді клієнт і сам не знає, як точно буде використовувати позику.
Але мати певну мету, навіть якщо ви не хочете розкривати її компанії, все ж таки потрібно. В умовах кризи дуже важливо оцінювати ризики і розуміти всю відповідальність при оформленні кредиту. Рішення про використання позики має бути продуманим, брати позику краще за крайньої необхідності, вкладати в свій розвиток або у щось матеріальне. А от витрачати позикові гроші на розваги сьогодні можна тільки за умови абсолютної впевненості у надходженні нових доходів у найближчий місяць.

5. Достатній термін погашення

Не беріть на тривалий термін, якщо ви готові віддати борг раніше. В цьому плані співпраця з МФО найбільш вигідна. Берете сьогодні, віддаєте завтра! Що менше користуєтеся кредитними коштами, то менша переплата.

Який же він – ідеальний кредит?

Якому позичальнику не хочеться, щоб відсоток був низьким (а краще взагалі без відсотків), сума позики – великою, а платіж – маленьким. Але це абсолютно нереалістично! Тому при виборі кредитної установи орієнтуйтеся на свої вподобання і уважно читайте умови. Привабливість позики безпосередньо залежить від розміру процентної ставки та відсутності прихованих комісій. Також МФО не буде вважатися успішним, якщо не пропонує гнучкі умови і швидке обслуговування.
На нашу думку, ідеальна позика – це позика під невеликі відсотки і на короткий термін. Така форма кредитування вигідна і українським споживачам, які не бажають влазити в борги, і фінансовим установам, які хочуть отримувати прибуток тут і зараз.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас