Dyson хоче конкурувати з Tesla на ринку електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dyson хоче конкурувати з Tesla на ринку електромобілів

Фондовий ринок
650
Британський інженер Джеймс Дайсон, власник компанії Dyson, яка випускає пилососи, сушарки для рук, фени та інші побутові електроприлади, оголосив про розробку інноваційного електромобіля. Модель, яка повинна з’явитися до 2020 року, за словами Дайсона, буде радикально відрізнятися від усього того, що зараз представлено на ринку, включаючи Tesla, пише Guardian.
У минулому році британський уряд, який активно бере участь в проекті, допустив витік планів Dyson з виробництва електромобіля в одному з офіційних документів. Компанія тоді все заперечувала, але тепер Джеймс Дайсон вирішив зізнатися, що розробка дійсно ведеться, причому з 2015 року. Над новою моделлю працює 400 інженерів на перебудованому колишньому військовому аеродромі часів Другої світової в Халлавингтоні, недалеко від штаб-квартири Dyson в Уїлтширі.
Сер Джеймс Дайсон — відомий британський винахідник, який першим у світі придумав миючий пилосос, сушарку для рук, а також інноваційні фільтри для дизельних автомобілів. За його словами, він думав про створення електромобіля, починаючи з 1998 року, але уряд Великобританії до останнього часу не був до цього готовий.
Вартість проекту оцінюється в £2,5 млрд, з яких £174 млн вклав уряд, судячи з торішніх даних.
Поки у Dyson немає навіть прототипу, але компанія активно вкладається в «ахіллесову п’яту» будь-якого електромобіля — акумулятори. За словами Дайсона, вони вже ефективніші, ніж в існуючих моделях. Причому електродвигун нового автомобіля повністю готовий.
Як стверджує сам винахідник, електромобіль буде не з дешевих. Передбачається, що він складе конкуренцію Tesla, але при цьому не буде спортивним автомобілем.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас