Boeing виділила $2 млн на конкурс зі створення персонального реактивного ранця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing виділила $2 млн на конкурс зі створення персонального реактивного ранця

Технології&Авто
318
Під час проведення аерокосмічної конференції в Техасі компанія Boeing заявила про запуск глобального змагання Go Fly Prize. Його метою є створення «простого у використанні персонального літального апарату».
Конкурс триватиме 2 роки. За допомогою призу в сумі $2 млн організатори мають намір стимулювати команди студентів, інженерів і винахідників розробити пристрій, здатний здійснювати вертикальний зліт і посадку, який є безпечним, тихим, ультракомпактним і здатний переносити одну людину на 20 миль (32,2 км) або більше без заправки або підзарядки. Іншими словами, треба створити реактивний ранець, який зможе використовувати «хто завгодно і де завгодно».
За умовами конкурсу Go Fly Prize, призові гроші будуть розподілятися в 3 етапи. В рамках першої фази передбачено виділення 10 призів по $20 тис. кожен тим командам, які підготують обґрунтовані технічні специфікації літальних апаратів. На другому етапі буде виділено по $50 тис. чотирьом командам, які представлять кращі прототипи і уточнені специфікації. Нарешті, третій етап передбачає визначення переможця, який повинен здійснити політ на готовому пристрої не пізніше осені 2019 року. Політ буде оцінюватися командою експертів з Boeing та інших провідних організацій. Переможець отримає грошову винагороду в сумі $1 млн.
Як заявив Майк Хіршберг (виконавчий директор Американського вертолітного товариства і радник Go Fly Prize), метою конкурсу є не створювати і продавати персональні реактивні ранці як аксесуари, а радше надихати студентів і потенційних інженерів на участь у розробці рішень з вертикальним злетом і посадкою. Очевидно, що при розробці таких пристроїв будуть створені нові технології та рішення, а студенти та інженери, які найбільш яскраво проявили себе, зможуть розраховувати на здобуття роботи в одній з провідних аерокосмічних компаній.
«Я не думаю, що Boeing хоче запустити у виробництво компактні персональні літальні апарати», — заявив Хіршберг. — Для цього немає ринку. Це не сам продукт, це натхнення для студентів. Фактично мова йде про натхнення наступного покоління аерокосмічних інженерів, вчених і техніків, щоб не всі вони пішли працювати в Google».
У конкурсі будуть розглядатися не тільки реактивні ранці, але й інші персональні літальні апарати, наприклад, літаючі автомобілі або ховербайки. Суворих вимог до дизайну пристроїв не передбачено. Компанії та ентузіасти, які вже займаються розробкою подібних рішень, також можуть брати участь у конкурсі. Надіслати заявку на участь у конкурсі можна за наступною адресою.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас