Boeing створить у Китаї свій перший закордонний складальний центр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing створить у Китаї свій перший закордонний складальний центр

Фондовий ринок
373
Корпорація Boeing підписала з Китайською корпорацією цивільного авіабудування (COMAC) угоду про створення свого першого закордонного центру зі здійснення фінального складання літаків, також центр буде займатися доставкою повітряних суден.
Підписання угоди відбулося у вівторок, воно передбачає будівництво спільного підприємства в індустріальному авіаційному парку міста Чжоушань східної провінції Чжецзян.
Згідно із заявою COMAC, спорудження будівлі складального центру і допоміжних приміщень буде завершено в травні 2018 року. До кінця наступного року планується здійснити доставку першого зібраного в Чжоушані вузькофюзеляжного літака B737 MAX безпосередньо місцевої авіакомпанії. Планується, що центр в Чжоушані зможе здійснювати остаточне складання і доставку до 100 повітряних суден на рік.
Літаки будуть поставлятися безпосередньо клієнтам на території Китаю, і уточнюється, що в складальному центрі в Чжоушані будуть виконуватися роботи з внутрішнього оздоблення та монтажу обладнання в кабіні літака, фарбування, техобслуговування, тут також будуть здійснюватися тестові польоти. Статутний капітал нового підприємства складає 55 мільйонів доларів, 33 з яких інвестував Boeing, тим самим отримавши контрольний пакет акцій в 60%. COMAC вклав 22 мільйони доларів, отримавши частку в 40% в спільному з американською корпорацією підприємстві.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас