На Полтавщині розпочалося буріння нової газової свердловини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Полтавщині розпочалося буріння нової газової свердловини

Енергетика
894
На Полтавщині розпочалося буріння нової газової свердловини глибиною майже 6 км на Семиренківському родовищі. Бурить білоруська компанія, яка перемогла в тендері.
Цю бурову вишку звели в рекордні терміни – протягом двох місяців. До початку робіт всього кілька хвилин. В установку якраз завантажують спеціальне долото, яке “прокладе” шлях до заповітного газу.
Вперше в Україні подібні роботи виконують білоруські майстри, використовуючи унікальне італійське обладнання. Так буріння пройде швидше в півтора рази, ніж якби воно проводилося на застарілій українській техніці.
Отримати перший газ з цієї свердловини планується вже наступної весни. Якщо дані розвідки вірні, качати його звідси можна буде багато років, скорочуючи імпортозалежність України і наближаючи її до далеких, але реальних планів стати експортером газу.
Місцева влада вважає газовидобувників ефективними і відповідальними інвесторами. Вони розвивають інфраструктуру прилеглих сіл – ремонтують дороги, фельдшерські пункти, будинки культури.
Окремо “бурильники” зобов’язалися стежити за екологією. Тут застосовується технологія буріння, яка відповідає міжнародним стандартам екологічної безпеки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас