Вживання кокаїну визначать за відбитком пальця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вживання кокаїну визначать за відбитком пальця

Технології&Авто
1112
Вчені з університету Суррея (Великобританія) розробили швидкий і високочутливий тест відбитків пальців, який за кілька секунд дозволяє визначити, чи вживала людина кокаїн. Метод став результатом першого великомасштабного дослідження залежних від кокаїну і може стати основою для виявлення слідів вживання інших наркотиків, пише Science Daily.
Команда на чолі з доктором Мелані Бейлі розробила нову методику визначення вживання кокаїну — за відбитками пальців. Дослідження проводилося спільно з фахівцями Нідерландського інституту судової експертизи. Вчені використовували метод мас-спектрального аналізу. Відбитки брали як у пацієнтів з реабілітаційних центрів, так і у звичайних людей. Всі, хто брав участь у дослідженні, мили руки перед випробуванням засобами різного типу, а потім робили відбитки на спеціальному хроматографічному папері. Якщо хтось вживав кокаїн, на його відбитках пальців виявляли бензоїлкогенін і метилеггонін — речовини, які метаболізують наркотик. Важливо відзначити, що сліди цих речовин можна виявити не тільки після простого миття рук, але навіть після ручного прання.
«Це справжній прорив в нашій роботі, — каже Мелані Бейлі. — Тест забезпечує результат протягом кількох хвилин, але ми вже працюємо над новою версією, яка буде займати всього 30 секунд. І, як і інші методи, які ми розробили, вони неінвазивні, гігієнічні і не можуть бути сфальсифіковані».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас