Ян Ахрамович: офшорний траст – чи є з нього користь в Україні? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ян Ахрамович: офшорний траст – чи є з нього користь в Україні?

Особисті фінанси
431
Траст як правовий інструмент відомий ще з Середньовіччя. Він і досі широко застосовується у багатьох країнах, законодавство яких було розроблено на основі законодавства Великобританії.
Сучасне цивільне право, яке в даний час прийняте в багатьох країнах світу (зокрема, більшість континентальної Європи), використовує альтернативну концепцію “власності”, яка в значній мірі несумісна з концепцією довірчих відносин.
Тим не менш, трасти продовжують відмінно працювати як захист активів та інструмент планування нерухомості для мільйонів людей у всьому світі, незалежно від їхньої країни проживання. Не є винятком і Україна.
Концепція трасту добре розвинена у багатьох країнах світу, включаючи більшість провідних офшорних юрисдикцій.
Відмінність трасту від звичайного офшору полягає в тому, що траст – це не суб’єкт господарювання, а специфічні правові відносини, які широко визнані в юрисдикціях загального права.
За допомогою трасту майнові власники передають свою нерухомість незалежній стороні або управителю. Управитель, у свою чергу, має юридичне зобов’язання підтримувати та управляти цими активами на користь іншої особи чи групи осіб (“бенефіціарів”).
Основний принцип трастів полягає у відокремленні права власності від активу, від вигоди, отриманої від цього активу. Оскільки правовий титул відокремлений від пільг, контроль над активом (право розпоряджатися) також відокремлюється від вигоди, отриманої від цього активу.
Міжнародні офшорні трасти – це один з найбільш безпечних та ефективних фінансових механізмів, які сьогодні доступні. Створюючи довіру, ви можете отримати конфіденційність та захистити свої активи від непередбачених фінансових ризиків.
Коли ви передаєте належну вам власність у траст, ви отримуєте гарантії, що таке майно буде захищеним, і його буде й надалі зберігати та управляти ним управляючий.
Міжнародні офшорні трасти є одним із найбезпечніших і найефективніших механізмів фінансового планування, доступних сьогодні. Завдяки їм ви зможете отримати конфіденційність та захистити активи від непередбачених фінансових ризиків.
Коли ви передаєте власну власність довіряти, ви гарантуєте, що ця нерухомість буде безперервною, і вона буде зберігатись і керуватися довірчим особам навіть у випадку непередбаченої смерті, волі та інших формальностей.
Не дивлячись на розповсюджене визнання такого явища як траст у світі, українці на сьогодні, нажаль, не можуть реалізовувати в повній мірі усі його можливості, оскільки законодавство України занадто сильно відрізняється від законодавства інших країн, які беруть за основу англійську правову систему.
Так, наприклад, навіть після передання нерухомого майна, розташованого на території України, у траст, що мало б собою свідчити про неможливість звернення на нього стягнення, таке стягнення залишиться ймовірним за законодавством України, оскільки відповідно до норм українського законодавства, власником майна буде залишатись особа, зазначена в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (ст. 331 ЦК України).
Ян Ахрамович, юрист юридичної фірми Pravovest
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас