Barclays і CLS Group шукають альтернативу SWIFT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Barclays і CLS Group шукають альтернативу SWIFT

Фінтех і Картки
507
Barclays став одним з найбільших фінансових установ, що приєдналися до блокчейн-консорціуму, заснованому оператором платежів CLS Group для спільної розробки системи швидких і безпечних переказів іноземної валюти, повідомляє CoinDesk.
Лондонський банк разом з іншими членами групи, в число яких входять JPMorgan Chase, Goldman Sachs і Bank of China, займеться розробкою системи для швидкого і безпечного здійснення переказів міжнародних платежів. Консорціум планує використовувати блокчейн Hyperledger Fabric для створення платіжних каналів, через які буде здійснюватися обмін іноземних валют.
Очікується, що в перших версіях платформа CLS Net дозволить учасникам торгувати світовими валютами за допомогою шести різних інструментів на блокчейні. Технічний директор інвестиційного підрозділу Barclays Лі Брейн заявив, що нове рішення дозволить створити альтернативу SWIFT-переказам і може використовуватися паралельно з ними.
Barclays також веде переговори з британським Управлінням з фінансового нагляду (FCA) і місцевими фінтех-компаніями про підвищення безпеки біткоїна, а також про впровадження криптовалют в банківську систему, повідомляє CNBC.
Іншої думки про блокчейн дотримується центральний банк Німеччини, який опублікував результати дослідження технології розподіленого реєстру, де розглянуто можливості її використання в різних сферах і секторах фінансового ринку.
Експерти Бундесбанку не бачать на даному етапі розвитку технології розподіленого реєстру великих перспектив для широкого впровадження в сферу індивідуальних і роздрібних платежів, пояснили представники німецького центробанку. Незважаючи на певний скептицизм, експерти Бундесбанку все ж упевнені, що у технології блокчейн є потенційно широкі перспективи застосування, у випадках коли користувачам необхідно проводити платіж через декілька посередників.
Тим часом, у звіті Кембриджського центру з дослідження альтернативних фінансових систем стверджується, що до 2019 р. 20% світових центральних банків почнуть використовувати технологію блокчейн, а протягом найближчих десяти років їх кількість зросте до 40%.
Незважаючи на заяви фінансових інститутів про незрілість технології блокчейн, автори дослідження стверджують, що майже половина центральних банків світу почне активно експлуатувати блокчейн протягом найближчих десяти років.
Деякі центробанки заявили, що зацікавлені у використанні технології і мають інтерес до криптовалют, включаючи біткоїн і Ethereum. 80% опитаних банків заявили, що планують з часом випустити власну криптовалюту.
Влітку цього року Банк Англії протестував транскордонні платежі на основі технології Ripple. На початку вересня стало відомо, що центральний банк Індії готується до запуску нової блокчейн-платформи. Банк Росії також цікавиться блокчейном і вже почав розробку національної криптовалюти.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас