Лови момент: обвал ставок за депозитами призупинився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лови момент: обвал ставок за депозитами призупинився

Кредит&Депозит
1438
Зниження ставок за депозитами фізосіб за останні кілька місяців стало звичним явищем. Але цього разу банки вирішили взяти паузу: за останні два тижні тільки дві фінустанови «зрізали» прибутковість гривневих вкладів. А один банк навіть підвищив відсотки. Натомість у валютному сегменті добрих новин немає – максимальні ставки за вкладами в доларах і євро продовжують падати.
Десятка найщедріших банків, що пропонують найвищі відсотки за гривневими річними вкладами, залишилася незмінною. Лідируючі позиції тут продовжують утримувати Банк Форвард, А-Банк і Місто Банк.
Лови момент: обвал ставок за депозитами призупинився
За минулі два тижні два банки – Альфа-Банк, Укрсоцбанк – знизили максимальні ставки за своїми гривневими вкладами більше за інших. Для річних депозитів максимальна ставка знизилася на 1%, піврічних – на 0,75%. Таскомбанк також зменшив доходність 6-місячних вкладів – на 0,5%.
А ось Універсалбанк вирішив підвищити максимальну прибутковість річних гривневих вкладів на 0,5%. Розщедритися вирішив і Банк Інвестицій та Заощаджень. Щоправда, тут подорожчали тільки 3-місячні вклади – на 0,5%.
Лови момент: обвал ставок за депозитами призупинився
Банк Інвестицій та Заощаджень «зрізав» максимальну ставку за річними доларовими вкладами на 0,5% і втратив титул найдохіднішого банку в десятці найприбутковіших. Його місце зайняв Банк Форвард з максимальною ставкою 6%.
Відсотки за доларовими вкладами знизив і Мегабанк, за рахунок чого він опустився з 4-го на 7-е місце в десятці найприбутковіших. Також максимальну прибутковість знизили Альфа-Банк, Укрсоцбанк. Після цього вони перемістилися на останні місця в десятці.
За вкладами у євровалюті ситуація схожа. Банк Інвестицій та Заощаджень через зниження ставок опустився з 2-го на 4-е місце в десятці. Альфа-Банк, який раніше посідав 10-е місце, зовсім вибув з групи найщедріших. Його місце зайняв державний Ощадбанк.
Лови момент: обвал ставок за депозитами призупинився
З моменту публікації останнього огляду «Мінфіну» всього 4 банки знизили прибутковість своїх доларових депозитів: Банк Інвестицій та Заощаджень, Мегабанк, Альфа-Банк, Укрсоцбанк. Ці ж фінустанови, крім Мегабанку, «зрізали» ставки за вкладами у євровалюті. При цьому не знайшлося жодного банку, який збільшив прибутковість за валютними депозитними програмами.
Про методику
Депозити відбирали для порівняння за двома критеріями — строковості і валюти. Дивилися тільки на вклади, доступні будь-якій «людині з вулиці». Тому в огляді не беруть участь «соціальні» вклади — пенсійні, студентські, дитячі тощо. При порівнянні не мали значення спосіб і частота виплати відсотків, можливість поповнення/зняття коштів, дострокового розірвання депозитного договору тощо.
Наведені максимальні ставки включають бонуси за велику суму вкладу, а також за оформлення депозиту онлайн. Такі надбавки доступні для широкого кола осіб, а тому вони відображені в огляді.
В графіках і таблицях ми навели максимальні ставки за депозитними програмами 10 банків, найпопулярніших у фізосіб. Фінустанови відранжовано за максимальною прибутковістю річних вкладів у різних валютах.
«Мінфін» нагадує, що максимально висока ставка не гарантує таку саму прибутковість в кінцевому підсумку, адже з доходів за банківськими вкладами сплачується податок. Цього року він становить 18%. Додатково до цього держава вимагатиме сплатити 1,5% військового збору.
Олексій Рябуха
Нагадуємо, що на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. За її допомогою можна суттєво збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Лише три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA.
2. Обирайте зручну для Вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформляйте заявку на сайті!
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас