Більше половини засновників компаній стають їх директорами - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше половини засновників компаній стають їх директорами - дослідження

Особисті фінанси
487
У 53% компаній директор також є і одним з власників.
Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Opendatabot.
Таке співвідношення говорить про те, що в Україні засновники компаній не готові делегувати свої обов’язки та довіряти персоналу. Таку думку висловлює більшість експертів.
“Я впевнений, що причина такого співвідношення – патологічний страх того, що найманий СЕО буде красти й установка “Я завжди роблю краще”. В основі цього – нерозуміння, як побудувати ефективні бізнес-процеси й невміння делегувати управлінські функції іншим”, – говорить Вадим Горенко, заступник голови правління та співзасновник Агенції з розвитку економічної активності.
“В Україні рівень впливу власників на прийняття бізнес-рішень значно вищий, ніж в західноевропейській чи американській культурі. Я бачу дві причини подібної ситуації. По-перше, власники, як правило, не вміють знаходити професійних управлінців. По-друге, власники часто не розуміють, як вибудовується культура системи управління великих корпорацій та холдингів. Їх уявлення про управління формується на основі попередніх етапів розвитку власних бізнесів”, – стверджує Олександр Шохов, партнер в Бюро розвитку бізнесу “Практикум”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас