Кабмін наполягає на підвищенні тарифів на залізничні вантажоперевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін наполягає на підвищенні тарифів на залізничні вантажоперевезення

Казна та Політика
222
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення повинно відбутися, проте менш ніж на 22,5%.
“Сьогодні тарифи (на залізничні вантажоперевезення – ред) не відповідають економічній обгрунтованості і тут необхідно знайти в діалозі з бізнесом розумне спільне рішення. Я знаю, що і бізнес до цього готовий, і “Укрзалізниця” до цього готова, тому я не впевнений, що підвищення буде 22%, я думаю, що це буде менше”, – заявив прем’єр.
Він зазначив, що з одного боку, зараз необхідно стимулювати експорт, а з іншого – ПАТ “Укрзалізниця” повинно знайти ресурс для поновлення свого складу, тому тарифи повинні дати такий ресурс і в той же час бути прийнятними для бізнесу.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів 13 вересня затвердив фінансовий план “Укрзалізниці”, в якому закладено підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення на 22,5% з 1 жовтня 2017 року.
Американська торгова палата 21 вересня звернулася до Кабміну з проханням утриматися від підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення у 2017 році.
Державна регуляторна служба України запропонувала переглянути обсяг підвищення тарифів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас