Влада Лондона несподівано відкликала ліцензію Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Лондона несподівано відкликала ліцензію Uber

Світ
474
Влада Лондона відхилила заявку Uber Technologies Inc. на видачу нової ліцензії на надання послуг таксі за викликом в британській столиці, пише The Guardian.
Рішення Транспортного управління Лондона (TfL) стало несподіванкою для галузі й жителів міста. Додатком Uber в Лондоні користуються 3,5 млн пасажирів і близько 40 тис. водіїв, для самої компанії цей ринок є одним з найбільш розвинених.
TfL пояснює своє рішення не продовжувати ліцензію тим, що “підхід і поведінка Uber демонструють брак корпоративної відповідальності”. Крім того, регулятор стурбований тим, що Uber використовує програмну систему Greyball, яка збирає персональні дані клієнтів і аналізує їх. Навесні цього року Uber оголосила про повну заборону Greyball.
“Я повністю підтримую рішення TfL, – заявив мер Лондона Садік Хан. – Було б неправильним продовжувати ліцензію Uber, якщо є хоч якийсь ризик загрози для безпеки лондонців”.
Термін дії поточної ліцензії закінчується 30 вересня. У Uber є 21 день на оскарження рішення транспортного регулятора, і компанія має намір негайно подати апеляцію до британських судів.
Рішення TfL “показує світові, що Лондон далекий від відкритості і закритий для інноваційних компаній”, йдеться в прес-релізі Uber.
Uber – міжнародна технологічна компанія, яка розробляє мобільні сервіси з виклику автомобілів з персональним водієм. Компанія надає послуги в понад 630 містах майже в 70 країнах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас