Луценко назвав умову, за якої не затримуватимуть Саакашвілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко назвав умову, за якої не затримуватимуть Саакашвілі

Казна та Політика
1297
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що екс-голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі в Україні затримувати не будуть, якщо він буде з’являтися на судових засіданнях щодо незаконного перетинання ним державного кордону України.
Однак, за словами Луценка, він не бачить “ознак його небажання там з’являтися”.
“Чи може він (Саакашвілі – ред.) бути затриманий? Ні. Але тільки за однієї умови – якщо він буде відвідувати суд, де розглядається його адміністративна справа. Якщо він не буде відвідувати суд, звичайно, є передбачена процедура примусового приведення”, – зазначив генпрокурор.
Він також додав, що Саакашвілі, перебуваючи на території України, написав заяву з проханням надати йому охорону як людині без громадянства, і ця заява робить неможливою його екстрадицію.

Довідка Finance.ua:

  • Михайло Саакашвілі повернувся в Україну ввечері 10 вересня, незважаючи на позбавлення українського громадянства і погрози прикордонників відібрати в нього паспорт громадянина України.
  • 12 вересня екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі підписав в цілому протокол про незаконне перетинання кордону, а також заперечення його адвокатів у протокол.
  • Соратнику Саакашвілі вручили підозру.
    Стаття, яку інкримінують політику, передбачає сплату штрафу від 3400 до 8500 гривень.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас