Через десять років ШІ знищить 4 млн робочих місць у Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через десять років ШІ знищить 4 млн робочих місць у Британії

Світ
747
Чотири мільйони робочих місць у Великобританії можуть бути зайняті роботами в найближчі 10 років. При цьому, згідно з дослідженням Royal Society of Arts, технології можуть змінити соціальні ролі, підвищити продуктивність праці та збільшити заробітну плату, пише Guardian.
Згідно з дослідженням, проведеним британською організацією Royal Society of Arts (RSA), чий виконавчий директор, Метью Тейлор, консультував британський уряд в галузі трудових відносин, нові технології змінять 15% робочих місць в приватному секторі країни. Професії у сфері фінансів, статистики, транспорту, логістики, а також в ЗМІ, маркетингу і рекламі, швидше за все, будуть значною мірою автоматизовані до 2030 року.
Прогноз RSA про вплив технологій на робочі місця оптимістичніший від інших оцінок. Чотири роки тому вчені з Оксфордського університету передбачили, що 35% професій втратять актуальність, а в дослідженні Банку Англії в 2015 році йшлося про те, що до 15 млн робочих місць у Великобританії будуть зайняті роботами. Дослідження, проведене Оксфордським університетом і компанією Deloitte торік, передбачило, що понад 850 тисяч робочих місць тільки в державному секторі можуть зникнути до 2030 року через автоматизацію.
RSA також більш оптимістична, ніж Ілон Маск, який сказав, що ШІ є «найстрашнішою проблемою» і «нашою найбільшою екзистенціальною загрозою», тому що, на його думку, роботи зможуть робити все краще від людей. Автори британської доповіді попереджають, що збільшення автоматизації може посилити економічну нерівність, а «демографічні упередження можуть стати ще сильнішими». Щоб уникнути цього, необхідно взяти під контроль розробку ШІ-технологій, йдеться в дослідженні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас