ШІ-розробник Alphabet звинуватив Маска в хайпі навколо ШІ-апокаліпсису — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ-розробник Alphabet звинуватив Маска в хайпі навколо ШІ-апокаліпсису

Технології&Авто
533
Джон Джиннандреа, керівник досліджень з ШІ в Alphabet, заявив, що все, що відбувається зараз навколо штучного інтелекту – хайп, і натякнув, що останні гучні висловлювання Ілона Маска щодо небезпеки ШІ – «не просто необґрунтовані, а й межують з безвідповідальністю», повідомляє Bloomberg.
Ілон Маск створив собі стійку репутацію Кассандри, регулярно пророкуючи людству загибель з вини штучного інтелекту. Глава Tesla б’є на сполох і в своїх інтерв’ю, і в Twitter, де він нещодавно назвав глобальну гонку у створенні ШІ «найімовірнішою причиною» третьої світової війни.
Дослідники з Google, Facebook і інших ШІ-орієнтованих компаній вважають таку поведінку досить дратівливою. Джиннандреа доволі недвозначно висловився на адресу Ілона Маска. Примудрившись, однак, не перейти на особистості.
«Навколо ШІ останнім часом розвели надто багато галасу, – заявив Джон Джиннандреа на конференції TechCrunch Disrupt в Сан-Франциско. – Всі ці фрази, на кшталт: “Хто-небудь створить надлюдський розум і нам доведеться зіткнутися з етичними проблемами” – не просто необґрунтовані, а й межують з безвідповідальністю».
Джиннандреа стверджує, що Google інвестує в безпеку і етичність ШІ. Однак, його непокоїть, як сильно зараз роздмухують проблеми з нічого. «Я, безумовно, не боюся ШІ-апокаліпсису», – сказав він, порівнявши сучасні комп’ютери з їх аналогами чотирирічної давності. – Я просто заперечую ту паніку, яку розводять деякі люди”.
Ілон Маск поки ніяк не відреагував на ці слова.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас