Назвали області, де найбільше зросли ціни на продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назвали області, де найбільше зросли ціни на продукти

Особисті фінанси
705
“Аналіз даних Держстату за серпень по регіонах показав, що по трьох позиціях продуктів, Черкаська та Тернопільська є лідерами зростання цін. По двох найменуваннях найбільше зросли ціни в Києві, Закарпатській, Миколаївській та Харківській областях”, – написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Соціальний хліб найбільше подорожчав на Київщині та Сумщині. Яловичина – в Полтавській області, свинина – в Києві. Сало в Черкаській області додало в ціні 19%, а в Одеській області подешевшало на 5%. М’ясо стало дешевше на Буковині та Волині.
Молочні продукти найбільше зросли в ціні в Тернопільській, Чернігівській, Чернівецькій, Закарпатській областях. Доступні овочі на Волині, Закарпатті, Вінниччині. Дорогі – в Миколаївській, Тернопільській, Черкаській областях.
“У регіонах, які є лідерами у підвищенні цін на продукти, влітку змінилася середня зарплата. В Тернопільській та Закарпатській областях вона знизилася на 6% і 4% відповідно. У Києві зарплата підвищилася на 3%, Черкаській області – на 1%. Можна зробити висновок, що найбільше знизилася купівельна спроможність жителів Тернопільщини. Там росли ціни на продукти і зменшилася середня зарплата. А виграли волиняни. У них повільно росли і ціни, і заробітки”, – додав Дорошенко.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас