Творець Ethereum передрік загибель Visa через розвиток технології блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творець Ethereum передрік загибель Visa через розвиток технології блокчейн

Фінтех і Картки
2273
Технологія блокчейн може в найближчому майбутньому забрати значну частку ринку у таких фінансових інститутів, як Visa, і навіть замінити їх. Про це заявив у ході конференції Q&A американського видання TechCrunch творець криптовалюти Ethereum Віталік Бутерін, пише Business Insider.
За словами Бутеріна, забезпечення безпеки технології блокчейн в даний час служить головним завданням для тих, хто займається криптовалютним ринком. Він також запевнив, що як тільки ця проблема буде вирішена, блокчейн кардинально змінить сучасну картину міжнародного фінансового ринку.
Творець Ethereum підкреслив, що більшість існуючих додатків, які використовують у своїй роботі блокчейн, недостатньо добре розвинені з технічної точки зору, щоб претендувати на широке поширення. За підрахунками Бутеріна, до наступного року у фінансовому просторі почнуть впроваджувати експериментальні прототипи з низьким рівнем секретності, але потрібно ще кілька років, щоб технологія дійсно змогла скласти серйозну конкуренцію традиційним фінансовим інструментам.
Ідея технології розподілених ресурсів або блокчейн (від англ. blockchain — ланцюжок блоків), полягає в створенні великої бази даних загального користування, яка функціонує без центрального керівництва. У такій системі кожна наступна операція залежить від попередньої. Перевіркою транзакцій, наприклад, у випадку з криптовалютою біткоїн, займаються майнери — учасники системи, що підтверджують справжність вчинених дій і що формують із записів всіх проведених транзакцій блоки. Дані про транзакції при цьому неможливо змінити або видалити.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас