Китай представив безпілотний бойовий вертоліт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай представив безпілотний бойовий вертоліт

Технології&Авто
1957
Авіаційно-промислова корпорація Китаю (Aviation Industry Corporation of China, AVIC) представила на виставці China Helicopter Expo в Тяньцзині зразок першого китайського безпілотного вертольота AV500W, пише China Daily.
Вертоліт довжиною 7,2 метра має максимальну злітну вагу 450 кг, здатний літати з максимальною швидкістю 170 км/год і досягати висоти в 4 км. AV500W буде поставлятися в двох версіях — розвідувальній і бойовій. Перша модель здатна залишатися в повітрі протягом 8 годин, друга — 4 години. Вертоліт може перевозити до 120 кг зброї і спорядження і буде оснащений чотирма ракетами класу «повітря-земля», які використовують радіолокаційне обладнання для самонаведення. Кожна з ракет важить 8 кг і здатна досягати цілі в радіусі 5 км. AV500W також несе бомби і кулемет.
Типовою місією для робовертоліта, за словами представників AVIC, буде точна атака на легкі броньовані автомобілі і піхоту, а цільовим ринком — Близький Схід, де ведеться боротьба з тероризмом. «Вертоліт здатний злітати і приземлятися практично з будь-якої поверхні, включаючи плато і каньйони, а також працювати в холодному і тропічному кліматі, — говорить Цзян Тайю, дизайнер AV500W. — Він буде корисний при патрулюванні кордону, в контртерористичних операціях і локальних конфліктах».
За словами Тайю, попит на вертольоти такого типу високий, однак на ринку поки що не так багато автономних версій. Така розробка є тільки у США — Northrop Grumman MQ-8B Fire Scout. Кілька країн вже зацікавилися в придбанні AV500W. Перші льотні випробування вертольота пройшли в серпні, решта випробувань повинні завершитися до кінця року, а до масового виробництва AV500W буде готовий у 2018 році. На четвертій China Helicopter Expo свою продукцію представили понад 400 виробників вертольотів і комплектуючих з 22 країн, включаючи США, Францію і Росію
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас