Дослідження показало, як українські підприємці оцінюють загальноекономічне середовище країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідження показало, як українські підприємці оцінюють загальноекономічне середовище країни

Особисті фінанси
1332
39% підприємців оцінюють поточне загальноекономічне середовище в країні як негативне, лише 10% оцінили його позитивно.
Про це йдеться в колонці старшої наукової співробітниці Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ірини Федець.
Як зазначається, опитування “Щорічна оцінка ділового клімату в Україні”, яке проводиться Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій щорічно, за результатами 2016-2017 років показало, що економічна криза останніх років суттєво вдарила по малому і середньому бізнесу.
“39% опитаних керівників малих та середніх підприємств оцінили поточне загальноекономічне середовище негативно, в той час як лише 10% оцінили його позитивно. Решта дали нейтральні оцінки”, – йдеться в повідомленні.
Брак попиту і замовлень — це головна перешкода, яка не дає розвиватися бізнесу. На цю проблему вказали 59% опитаних підприємств.
Разом з цим, значна частина опитаних керівників підприємств висловила сподівання, що їхній бізнес буде зростати вже найближчим часом. 41% представників малих та середніх підприємств вважали, що фінансово-економічне становище їхнього підприємства покращиться протягом наступних півроку, а 48% мали наміри розширити обсяги діяльності підприємства впродовж наступних двох років.
Це більше за частку підприємців, що очікували погіршення становища свого підприємства у піврічній перспективі (24%) або збиралися скоротити обсяги діяльності протягом двох років (8%).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас