Україна потрапила до десятки найгірших країн для життя іноземних фахівців - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна потрапила до десятки найгірших країн для життя іноземних фахівців - дослідження

Світ
1467
Україна потрапила до десятки найгірших країн для життя експатів у рейтингу Expat Insider 2017, зайнявши 59 місце з 65. Автори рейтингу опитали понад 12 500 респондентів, які живуть у 188 країнах. Рейтинг складався на основі понад 40 критеріїв, які впливають на життя експата в чужій країні.
Україна стала однією з трьох країн, які суттєво погіршили свій показник у порівнянні з минулим роком. У 2016 році Україна зайняла 34 місце, а в цьому опустилася на 24 позиції. Автори рейтингу зазначають, що одна з головних причин такого падіння – складність для експатів знайти друзів серед місцевих жителів. «У 2016 році 68% респондентів відповіли, що їм було легко знайти друзів. У цьому – менше половини, лише 49%», – йдеться в звіті.
Такі показники, як загальна дружелюбність населення і привітне ставлення, також погіршилися. У 2016 році ці аспекти позитивно відзначали 82% і 76% респондентів відповідно, а цього року – лише 60% і 57%. «Тут складно зближуватися з людьми. Щоб завести друзів, знадобиться час», – цитують автори звіту слова британського експата в Україні.
Однією з головних проблем України також став заробіток. У 2017 році тільки 63% респондентів були задоволені своїм фінансовим становищем – на 13% менше, ніж торік. Втім, кажучи про заробіток в Україні, 74% стверджують, що цього достатньо для проживання в країні – в середньому по світу цей аспект відзначили 77% учасників опитування.
Також варто зазначити, що жити в Україні недорого: країна зайняла місце в першій десятці найдешевших для життя, опинившись на восьмій позиції.
Нижче України в загальному рейтингу опинилися Італія, Саудівська Аравія і Бразилія. Останнє місце списку зайняла Греція. Кращим місцем для життя експатів став Бахрейн. Коста-Ріка і Мексика зайняли друге і третє місця відповідно.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас