У США почався бум будівництва космодромів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США почався бум будівництва космодромів

Технології&Авто
916
Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) вже ліцензувало десять космодромів і ще півдюжини на підході, повідомив Джордж Нілд, глава відділу комерційного космічного транспорту FAA, пише CNBC
Нілд зазначив, що немає загальноприйнятого визначення того, що таке космодром. Так, на невеликому космодрому космодрому Pacific Spaceport Complex на острові Кодиак, Аляска, основна увага приділяється невеликим вертикальним запускам, наприклад, з ракетою Electron Rocket Lab. Ракетна лабораторія підписала контракт на запуск свого ракета на орбіту з цього майданчику.
«Ми розташовані ідеально для виходу на полярну орбіту і у нас широкий діапазон для запуску», – сказав Крейг Кемпбелл, генеральний директор Аляски Аероспейс.
Власники ракет хочуть лише три речі: низьку вартість, вчасний запуск та без перешкод іншим клієнтам.
Дейл Неш, глава Virginia Space – космодрому в Вірджинії, в який держава інвестувала $ 100 млн, сказав, що сподівається, що його майданчик стане «настільки ж зайнятим, як мис Канаверал у Флориді».
Власники повинні отримати як мінімум одну п’ятирічну ліцензію від FAA на свій космічний корабель. «
У SpaceX, наприклад, кілька різних видів ліцензій, які дозволяють їм запускати одну і ту ж ракету з тієї ж загальної корисним навантаженням на тій же траєкторії невизначену кількість разів», – сказав Нільду.
За його словами, приплив приватних інвестицій стане благом для галузі, а FAA також буде намагатися допомагати комерційним космодрому розвиватися.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас