УКРГАЗБАНК приєднався до Глобальної програми торговельного фінансування IFC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКРГАЗБАНК приєднався до Глобальної програми торговельного фінансування IFC

Фондовий ринок
324
У рамках розширення співпраці УКРГАЗБАНКУ та Міжнародної фінансової корпорації (International Finance Corporation), Банк приєднався до Глобальної програми торговельного фінансування IFC на суму від 20 мільйонів доларів США, що допоможе розширити фінансову підтримку операцій з міжнародної торгівлі, відкрити нові ринки для українських експортерів й підтримати зусилля, спрямовані на модернізацію економіки та пришвидшення темпів її зростання.
УКРГАЗБАНК приєднався до Глобальної програми торговельного фінансування IFC
Загальний обсяг Програми глобального торгового фінансування складає 5 млрд дол. США. Наразі учасниками цієї програми є банки з понад 100 країн світу.
Приєднання до Глобальної програми надасть УКРГАЗБАНКУ можливість збільшити обсяги фінансування зовнішньоекономічних контрактів своїх клієнтів та розширити географію партнерської мережі, звільнити значні суми грошового покриття, які наразі Банк розміщує в іноземних банках для забезпечення підтвердження своїх документарних інструментів.
На урочистому підписанні угоди були присутні: Голова Правління УКРГАЗБАНКУ Кирило Шевченко, віце-президент IFC з розвитку нового бізнесу Дімітріс Ціцірагос, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, заступник міністра фінансів України Сергій Марченко та інші гості.
Голова Правління УКРГАЗБАНКУ Кирило Шевченко висловив вдячність Міжнародній фінансовій корпорації та наголосив, що партнерство IFC з УКРГАЗБАНКОМ є частиною більш широких завдань, спрямованих на реформування банківського сектору України та сприяння розвитку ефективних бізнес-моделей, які можуть покращити доступ до фінансування для місцевих компаній.
УКРГАЗБАНК приєднався до Глобальної програми торговельного фінансування IFC
«Завдяки співпраці IFC і УКРГАЗБАНКУ, ми першими в Україні почали інвестувати в екологічні проекти, де кожна інвестиція не тільки прибуткова, а й має позитивний соціальний вплив. Нова лінія торговельного фінансування є важливим кроком у розширенні співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією та віхою у трансформації УКРГАЗБАНКУ. Після різкого спаду у сфері торговельного фінансування в Україні у 2014-2015 роках ми спостерігаємо стабільне зростання попиту і плануємо розширювати наш бізнес, аби не лише компенсувати втрати попередніх років, а й суттєво збільшити обсяги фінансування. Я вдячний нашим партнерам з IFC за плідну співпрацю. І звичайно, мені приємно, що експерти з Міжнародної фінансової корпорації схвалили приєднання УКРГАЗБАНКУ до Глобальної програми торговельного фінансування, учасниками якої є кращі банки з понад 100 країн світу», – наголосив Кирило Шевченко.
За словами віце-президента IFC з розвитку нового бізнесу Дімітріса Ціцірагоса, фінансування для УКРГАЗБАНКУ, що входить до п‘ятірки найбільших банків України, є частиною більш масштабної роботи Міжнародної фінансової корпорації з підтримки реформи банківського сектору в країні.
«Наше партнерство з УКРГАЗБАНКОМ є частиною більш широких планів, спрямованих на реформування банківського сектору України та сприяння розвитку ефективних бізнес-моделей, які можуть покращити доступ до фінансування для місцевих компаній. Зростання експортних галузей критично важливе для України, адже воно сприятиме повному відновленню після кризи та допоможе перейти до більш стійкого і довгострокового зростання»,- зазначив віце-президента IFC.
УКРГАЗБАНК приєднався до Глобальної програми торговельного фінансування IFC
Заступник міністра фінансів України висловив впевненість, що партнерство державного УКРГАЗБАНКУ і IFC сприятиме реалізації пріоритетних проектів з енергоефективності та енергозбереження в Україні.
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас