Регуляторна служба перевірить чиновників за "кошмаринг" бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регуляторна служба перевірить чиновників за "кошмаринг" бізнесу

Казна та Політика
417
Державна регуляторна служба (ДРС) України наділена повноваженнями здійснювати контрольні заходи за діяльністю контролюючих органів, в тому числі й на регіональному рівні, – йдеться в повідомленні прес-служби відомства.
Як нагадують в ДРС, Служба має право проводити планові та позапланові перевірки «на предмет дотримання органами ліцензування, дозвільними органами та іншими органами державного нагляду (контролю) законодавства, відповідно, в сфері ліцензування, дозвільної системи, державного нагляду (контролю)».
У відомстві поінформували, що зараз формується план перевірок на IV квартал, тому «Служба зацікавлена у співпраці з регіональними представництвами інститутів громадянського суспільства».
«Саме вони, як ніхто, знають про випадки тиску місцевої влади на бізнес і протиправні дії посадових осіб», – підкреслюється в релізі.
ДРС також звернулася до бізнес-середовища і активістів надати коротку інформацію про такі випадки до 20 вересня 2017 р. «Бажано, щоб такі повідомлення містили інформацію про орган влади, посадових осіб і суть порушень», – додають в Службі, зауважуючи, що очікують письмових сигналів від підприємців, регіональних об’єднань бізнесу «про порушення і недоліки у виконанні посадовими особами їхніх повноважень в частині перевірок бізнесу в міру їх виявлення».
Раніше повідомлялося, що при ДРС планували сформувати дорадчий колегіальний орган – Раду з питань державного нагляду та контролю для сприяння в боротьбі з незаконними перевірками бізнесу.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас