Mazda хоче відмовитися від випуску бензинових і дизельних авто - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mazda хоче відмовитися від випуску бензинових і дизельних авто - ЗМІ

Технології&Авто
1053
Японська компанія Mazda планує в першій половині 2030-х років повністю відмовитися від виробництва авто з бензиновими і дизельними двигунами на користь гібридів і електромобілів, повідомляє Росбалт з посиланням на ТАСС.
“За даними агентства Kyodo, подібне рішення керівництва концерну пов’язано з регулярним введенням по всьому світу жорсткіших екологічних норм і вимог по витратам палива. Крім того, таким чином японська компанія розраховує зміцнити свої позиції на європейському ринку, де подібні тенденції впроваджуються найактивніше, – йдеться в повідомленні.
До теперішнього часу Mazda здебільшого робила ставку на економічні дизельні і бензинові двигуни, проте в її лінійці присутня і гібридна модифікація хетчбека Axela. У серпні Mazda і Toyota оголосили про намір укласти партнерство з метою розробки автомобілів з електродвигунами і створення спільного підприємства на території США.
Розширення їхнього партнерства відбувається у зв’язку зі зміцненням тенденції до формування світового ринку автомобілів за рахунок продукції великих концернів, серед яких крім Toyota – Volkswagen, альянс Renault-Nissan та General Motors. Також рішення двох компаній включитися в боротьбу за частку на ринку електромобілів пов’язано з посиленням екологічних норм в усьому світі та рішенням урядів Великобританії та Франції припинити продавати авто з дизельними і бензиновими двигунами до 2040 року.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас