Голова Єврокомісії закликав заснувати посаду міністра фінансів ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Єврокомісії закликав заснувати посаду міністра фінансів ЄС

Світ
74
“ЄС необхідний власний міністр фінансів, здатний використовувати всі механізми Європейського Союзу”, – заявив він у середу під час програмного виступу в Європарламенті в Страсбурзі.
Такий міністр, за його словами, повинен бути одночасно заступником голови ЄК. На думку Ж.-К. Юнкера, міністр повинен направляти роботу Єврогрупи, яка об’єднує 19 країн, що мають спільну валюту.
Крім того, він вважає, що єврозоні потрібен спільний бюджет. “У нас не повинно бути роздільного бюджету єврозони, у нас повинен бути сильний бюджет в рамках спільного бюджету Євросоюзу”, – пояснив Ж.-К. Юнкер.
Він також відхилив ідею президента Франції Емманюеля Макрона сформувати окремий парламент для країн єврозони. “У єврозони є вже парламент, це ви”, – сказав Ж.-К. Юнкер, звертаючись до депутатів Європарламенту.
Голова Єврокомісії закликав ЄС до більш швидких рішень у податковій сфері, запропонувавши приймати рішення, що стосуються сфери податків, на рівні ЄС кваліфікованою більшістю голосів.
Він пообіцяв також внести пропозицію про перетворення Європейського фонду допомоги (механізму стабілізації) на повноправний Європейський валютний фонд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас