Глава JP Morgan назвав біткойн "шахрайством" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава JP Morgan назвав біткойн "шахрайством"

Фінтех і Картки
4447
Гендиректор найбільшого банку США за ринковою капіталізацією порівняв найпопулярнішу на поточний момент криптовалюту з “тюльпановою манією”, яка “погано скінчиться”.
Про це, як повідомили деякі ЗМІ, Джеймі Даймон заявив у рамках конференції Global Financial Services, організованої банком Barclays. Глава JP Morgan і до цього не так схвально відгукувався про криптовалюти, проте його останні коментарі на дану тему стали найбільш різкими.
“Якщо я дізнаюся, що хтось із співробітників JP Morgan торгує біткойнаи, я моментально звільню його з двох причин: це проти наших правил, і це нерозумно.
Вся ця історія гірше, ніж манія з тюльпанами. І вона погано скінчиться. Кого-небудь уб’ють через це, і потім влада почне все жорстко регулювати. Ви щойно бачили приклад цього в Китаї. Уряди прагнуть контролювати пропозицію грошей. У національних валют є легальна підтримка.
Якщо ви перебуваєте в Венесуелі або Еквадорі, або Північній Кореї, або в інших місцях, подібних до цих, якщо ви наркоторговець, вбивця та інше, то вам краще вести справи в біткойнах, ніж в доларах США. Для цієї валюти, може, і є ринок, але він є обмеженим.
Не просіть мене грати на пониження курсу. Біткойн може зрости до $20 тис., перш ніж лусне. Але в кінцевому рахунку ця річ просто вибухне”.
Негативні коментарі глави одного з найбільших банків світу призвели до помітного зниження курсу біткойна.
Варто Зазначити, що сам банк під керівництвом Джеймі Даймона володіє солідним досвідом як в історіях з шахрайством, – в 2013 р JP Morgan виплатив Мін’юсту США рекордний штраф в $13 млрд за звинуваченнями в шахрайстві з іпотечними цінними паперами (MBS, mortgage-backed securities), – так і в плані використання технологій, асоційованих з криптовалютами, для вигоди компанії.
У тому ж 2013 р. JP Morgan подав заявку на реєстрацію патенту в США з використання електронної платіжної системи, що використовує певні аспекти того, що через кілька років Джеймі Даймон назве “шахрайством”.
Piccy.info - Free Image Hosting
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас