Чому bitcoin такий популярний на Уолл-стріт? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому bitcoin такий популярний на Уолл-стріт?

Фондовий ринок
1296
Купівля bitcoin – найпопулярніша угода на Уолл-стріт. Чому навіть професійні трейдери проявляють інтерес до криптовалют?
Згідно з опитуванням, проведеним серед 181 портфельного менеджера з Уолл-стріт, під керуванням яких перебуває понад $500 млрд, найпопулярнішою відповіддю на питання про найпопулярніший тренд у вересні вперше стала купівля bitcoin. Таку відповідь дали 26% респондентів. До слова, на другому місці – купівля Nasdaq, а на третьому – продаж долара, хоча ще в березні найпопулярнішою операцією була купівля долара.
Piccy.info - Free Image Hosting
Звісно, це зовсім не означає, що всі тримають довгі позиції в bitcoin, це скоріше означає, що всі думають, що всі інші купують bitcoin.
Цікаво, але в вересневому опитуванні є ще одна зміна: інвестори більше не вважають помилки центробанків головною загрозою, на першому місці тепер Північна Корея. Найбільш несподіваною подією, на думку респондентів, в найближчі півроку стане рецесія, а ось бульбашка на фондовому ринку, навпаки, найбільш очікуваною.
Piccy.info - Free Image Hosting
Повертаючись до теми bitcoin, варто зазначити, що це ставка скоріше не на криптовалюти, а проти політики центробанків і влади. Ще п’ять років тому, коли криптовалюти не були такі розвинені, багато трейдерів заявляли: купуйте золото, це ставка проти дурості влади, яка нарощує боргове навантаження до небачених розмірів.
Piccy.info - Free Image Hosting
Зараз Артур Хейс, колишній трейдер Citi, який тепер контролює криптовалютну біржу в Гонконгу BitMEX, заявляє, що блокчейн-технології є яскравим проявом війни криптовалют проти фіатних грошей, контрольованих центробанками.
“Цифровому суспільству потрібні цифрові гроші”, – говорить Хейс. Іншими словами, bitcoin дав світові криптовалюти, і тепер різні інститути та фізособи будуть використовувати цю технологію в своїх інтересах.
Втім, центробанки вже зараз роздумують над випуском своїх власних цифрових валют, а можливо, і єдиної: тоді вони зможуть контролювати абсолютно будь-яку операцію в світовій економіці.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас