Туніс постачатиме сонячну енергію з Сахари до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туніс постачатиме сонячну енергію з Сахари до Європи

Технології&Авто
802
Розробник TuNur подав заявку на будівництво заводу з виробництва сонячної енергії потужністю 4,5 ГВт в Сахарі для постачання енергії підводними кабелями в Європу. Цієї енергії буде достатньо для живлення двох мільйонів європейських будинків, повідомляє The Guardian.
Величезний завод сонячної енергії в Сахарі незабаром може експортувати електроенергію в Європу, якщо уряд Тунісу схвалить запит енергетичної компанії на його будівництво. Мегапроект на 4.5 ГВт, запланований TuNur, буде направляти електроенергію на Мальту, в Італію і Францію, використовуючи підводні кабелі. Розробка обіцяє стати найграндіознішим проектом з експорту енергії.
Кевін Сара, головний виконавчий директор TuNur, сказав: «Якщо європейські уряди серйозно ставляться до Паризької угоди про клімат, то необхідно почати імпортувати енергію з відновлюваних джерел. 60% первинної енергії в Європі в даний час імпортується з Росії чи з Близького Сходу. Чи справді ЄС хоче інвестувати в інфраструктуру, яка просто продовжує використовувати викопне паливо?».
ЄС вже розглядає можливість присвоєння статусу пріоритетного підводному кабелю, що з’єднує Туніс з Італією, і TuNur очікує, що будівельні роботи розпочнуться до 2019 року на південному заході Тунісу. «Ми маємо намір почати доставку електроенергії на Мальту до 2021 року», — сказав Сара. «У наступному році може бути прокладений перший з двох кабелів в Італію, а до 2024 року доставляти енергію зможуть і до Франції», — додав Сара. Компанія також готова постачати електроенергію в межах Тунісу, який і сам стикається з браком електроенергії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас