МЕРТ розробить 5-річну стратегію розвитку автомобілебудування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ розробить 5-річну стратегію розвитку автомобілебудування

Казна та Політика
384
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) найближчим часом має намір почати створення середньострокової стратегії розвитку автомобілебудування на п’ять років, що передбачає максимальну локалізацію виробництва в Україні, повідомив перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.
“Вона (стратегія – ред). буде передбачати розвиток українського автопрому, створення робочих місць у цій та суміжних сферах виробництва. Завдання – максимальна локалізація виробництва автомобілів в Україні”, – написав він на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук” в ході робочої поїздки в Черкаську область.
С. Кубів повідомив, що в рамках поїздки відвідав завод “Богдан Моторс” у Черкасах, який поставляє автомобілі для оборонних потреб.
“Це спецавтомобілі подвійного призначення, в тому числі броньовані тактичні авто, вантажні автомобілі, повнопривідні спеціальні (санітарні) авто і кузови уніфікованого нульового габариту.
Як повідомлялося, за даними асоціації “Укравтопром”, в Україні в 2016 році було випущено тільки 4,34 тис. легкових автомобілів (на 23% менше, ніж роком раніше), виробництво автобусів скоротилося на 64%, до 321 од.
При цьому в 2015 році автовиробництво в цілому скоротилося в 3,5 разу до 2014 року – до 8,244 тис. транспортних засобів (у 2014-му падіння склало 43% до попереднього року).
При цьому створені в Україні потужності дозволяють випускати автотранспортні засоби як для внутрішнього ринку, так і на експорт, тоді як в даний час ці потужності завантажені мінімально, а заводи працюють під потреби ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас