В комісії з регулювання тарифів розповіли, коли скасують "Роттердам+" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В комісії з регулювання тарифів розповіли, коли скасують "Роттердам+"

Енергетика
411
Методику формування оптово-ринкової ціни, так звана формула “Роттердам+”, буде скасовано після реформування ринку електроенергії. Про це в ефірі 112 телеканалу заявив голова НКРЕКП Дмитро Вовк.
“Вона буде скасована, однозначно. Із впровадженням ринку електроенергії, який був проголосований Верховною Радою. Це відбудеться через 2 роки рівно, після того комісія повністю втратить повноваження із затвердження цін на електричну енергію”, – заявив Дмитро Вовк.
Голова НКРЕКП також зазначив, що формула оптимальна на перехідному етапі реформування галузі, приймалася абсолютно законно і була узгоджена з усіма органами влади. “Ціна формується – середнє значення на відповідному хабі з урахуванням логістики і скориговане на якість. Такий підхід, на мою думку, виправданий, він фундаментально обґрунтований, він доцільний на перехідному етапі до того моменту, як відбудеться лібералізація ринку електроенергії та природного газу”, – підкреслив він.
Раніше голова підкомітету з питань електроенергетики парламентського комітету з питань ТЕК Лев Підлісецький заявляв, що закон “Про ринок електричної енергії України” покладе “край “Роттердаму+” та іншим подібним схемам, оскільки сенсу в них ніякого не буде”. Кожен виробник повинен буде виробляти електроенергію найбільш ефективно, щоб її продати дешево і знайти свого споживача.

Довідка Finance.UA:

  • Президент Петро Порошенко 8 червня 2017 року підписав закон “Про ринок електроенергії”, реалізація якого передбачає дворічний перехідний період.
  • Нова модель ринку включає в себе низку сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок “на добу вперед”, внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас