Валютний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютний ринок

Валюта
130
Гривня в напрузі
На минулому тижні на валютний ринок України впливав конфлікт навколо острова Тузла. Як завжди буває в таких випадках, навчене гірким досвідом населення починає запасатися, хто чим може. У даному випадку запасатися почали американською валютою.
Ріст котирувань наявного долара став помітним уже у вівторок, коли котирування покупки в середньому виросли в порівнянні з вихідними з 5,33 UAH/USD до 5,34 UAH/USD, а продажу з 5,38 UAH/USD до 5,39 UAH/USD. Однак у середу і четвер ріст наявного долара підсилився (особливо в регіонах), і до п'ятниці його в середньому купували за 5,36 UAH/USD, а продавали за 5,41 UAH/USD. Ріс також і євро: до п'ятниці його котирування на покупку в середньому склали 6,14 UAH/EUR, а на продаж — 6,33 UAH/EUR. Цікаво, що відносно гривні виріс і російський карбованець — за тиждень приблизно на 2—3 копійки. Що ж стосується міжбанківського валютного ринку, то нервова політична обстановка позначилася і на ньому: весь тиждень попит на долари значно перевищував пропозицію. І від девальвації гривню рятували лише інтервенції Нацбанку, що продавав долари в понеділок за 5,3367 UAH/USD, у вівторок — 5,3368 UAH/USD, а в середу — уже 5,3370 UAH/USD. Таким чином, гривня за три дні девальвувала на три пункти, чого вже не було кілька місяців підряд. Усе це змушує турбуватися про долю української національної валюти у випадку подальшого загострення кризи навколо Тузли.
У тім, що ця криза позначиться на стабільності фінансової системи, сьогодні мало хто сумнівається хоча б тому, що останні події відлякують від українського ринку інвесторів як іноземних, так і внутрішніх, і вони "про усякий випадок" уже починають виводити гроші з України. Звичайно, якщо конфлікт удасться улагодити, то за два-три тижні курс гривні стабілізується. Однак на новому, більш низькому в порівнянні із сьогоднішніми значеннями рівні. Якщо усе буде спокійно, то це послужить непогану службу українським експортерам.
За матеріалами:
Кіевскій ТелеграфЪ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас