Група народних депутатів пропонує законодавчо визначити термін призначення і звільнення голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група народних депутатів пропонує законодавчо визначити термін призначення і звільнення голови НБУ

Казна та Політика
232
Група народних депутатів внесла в парламент проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення строків призначення та звільнення голови Національного банку України.
Як повідомляється в прес-релізі комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, відповідний документ №7101 зареєстрований у парламенті 8 вересня.
Ініціаторами законопроекту є Олег Ляшко, Сергій Рибалка, Віктор Галасюк, Віктор Вовк (всі – Радикальна партія), Євген Рибчинський (“Воля народу”), Максим Поляков, Віктор Романюк, Денис Дзензерський (всі – “Народний фронт”), Юрій Воропаєв, Олександр Долженков (обидва “Опозиційний блок”) і Віктор Бондар (“Відродження”).
Законопроект встановлює, що президент України повинен розглянути і прийняти рішення за поданою заявою про відставку голови НБУ в 15-денний термін. Потім, у разі неподання главою держави нової кандидатури голови НБУ протягом 30 днів, як це передбачено законом про НБУ, парламент рекомендує президенту свою кандидатуру голови НБУ.
“Згідно з Конституцією, призначення і звільнення голови НБУ є виключно прерогативою президента України. Тим не менш, вже майже півроку країна залишається без голови Національного банку. Ми в жодному разі не обмежуємо Конституційних прав глави держави подавати кандидатури на посаду голови НБУ. Разом з тим, хочемо чітко визначити термін внесення в парламент цього подання”, – зазначено в прес-релізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас