АМКУ оштрафував на 23 млн грн два підприємства за змову в порту "Южний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував на 23 млн грн два підприємства за змову в порту "Южний"

Казна та Політика
296
Антимонопольний комітет України на підставі фактів, встановлених детективами Національного антикорупційного бюро, визнав змову в діях учасників торгів із закупівлі робіт та послуг за днопоглиблення в порту “Южний”.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Два підприємства, які вдалися до антиконкурентних узгоджених дій – компанії ЛІГОС УА і “Укрзв’язокгідробуд” – АМКУ оштрафував на загальну суму близько 23 млн грн. Їм заборонено брати участь у торгах на закупівлю товарів, робіт або послуг за рахунок держави протягом найближчих трьох років.
Нагадаємо, в 2015 році Южненська філія ДП Адміністрація морських портів України здійснила закупівлю експлуатаційних днопоглиблювальних робіт в акваторії морського порту Южний. За результатами торгів було укладено договір з компанією ЛІГОС УА на суму майже 134 млн грн. За даними слідства, ця закупівля проведена за завищеними цінами.
У зв’язку з цим в наприкінці 2015 року розпочалося розслідування. Згаданий епізод, а також кілька аналогічних закупівель, розслідуються детективами НАБУ. Правоохоронці вважають, що інтересам держави в цілому було завдано збитків на суму близько 300 млн грн.
В травні 2017 року компанія China Harbour Engineering company Ltd. (Китай) стала переможцем відкритого конкурсу на реалізацію першої черги (перший пусковий комплекс) проекту реконструкції морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів порту “Южний” (Одеська обл.)
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас