Туреччина розширила квоти на українську агропродукцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина розширила квоти на українську агропродукцію

Казна та Політика
240
Українські виробники отримали можливість поставляти на ринок Туреччини додаткові обсяги аграрної продукції, — випливає з окремого рішення уряду Туреччини щодо збільшення квот і зменшення ввізного мита, передає прес-служба Мінагрополітики.
Як уточнюють в агровідомстві, зокрема, серед рішень – питання щодо імпорту на турецький ринок в рамках тарифної квоти продукції українського тваринництва у відповідних обсягах із застосуванням нульових ставок.
Іншим рішенням Кабінету міністрів Турецької Республіки було застосовано знижені митні ставки на окремі товари тваринницького і агропромислового комплексу, що імпортуються.
«Загалом, урядом ТР було зменшено мита на імпорт худоби до 26%, на імпорт туш великої рогатої худоби до 40%, а також встановлено зниження митних ставок для деяких видів імпорту пшениці і ячменю з країн ЄС та інших країн до 35-45%. Мито на імпорт кукурудзи зменшилося з 130 до 25%», — поінформували в міністерстві.
У Мінагрополітики додають, що зацікавлені українські установи та компанії з експорту відповідної продукції в Турецьку Республіку «в разі необхідності можуть звертатися до Посольства України в Туреччині».
«Посольство готове надати підтримку і сприяти встановленню контактів та налагодженню взаємодії з місцевими профільними установами в межах компетенції», — наголошується в релізі.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас