В Одеському морпорту відкриється "АвтоХаб", який дозволить повністю оформити авто з-за кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одеському морпорту відкриється "АвтоХаб", який дозволить повністю оформити авто з-за кордону

Казна та Політика
874
Новий сервіс “АвтоХаб” для зручного оформлення придбаних за кордоном автомобілів буде відкритий в п’ятницю на території Одеського морського порту, де буде організована робота семи державних і приватних установ, в тому числі митників, прикордонників, різних експертів, а також страхової компанії, банку і філії сервісного центру МВС.
Згідно з повідомленням Державної фіскальної служби (ДФС), у відкритті “АвтоХабу” візьмуть участь прем’єр-міністр Володимир Гройсман, в. о. глави ДФС Мирослав Продан, начальник Одеської митниці Олександр Власов, голова Одеської ОДА Максим Степанов.
За інформацією ДФС, в поточному році в Одеський морпорт зайшло близько 300 суден з контейнерами, багато з них – з б/у автомобілями з США і ОАЕ, оскільки з 2016 року такі авто можна ввозити за значно зниженими ставками акцизного збору.
Розробка пілотного проекту “АвтоХаб” почалася на початку літа поточного року з ініціативи О.Власова і представників бізнес-спільноти під егідою губернатора і в. о. глави ДФС.
Процес буде організовано таким чином: контейнери з автомобілями, що прибули в порт, доставляють на територію “АвтоХабу”, де машини вивантажують і розміщують на спецмайданчику, потім їх оглядають і фотографують в присутності прикордонників, експертів і співробітників митниці. Далі – оформлення автомобіля в так званому “єдиному вікні” “АвтоХабу”.
В даний час біля майданчика компанії “Євротермінал” (де вже об’єднані послуги митників, прикордонників, фахівців відділу по боротьбі з контрабандою) завершується будівництво станції техобслуговування, де можна буде переобладнати автомобіль під національні технічні стандарти в разі необхідності, після чого водій може остаточно оформити машину і виїхати з порту з держномерами будь-якого регіону України.
Планується, що транспортні засоби можна буде оформляти щодня з 9.00 до 21.00, в ньому зможе оформити авто від 50 до 100 осіб на день.
У порту очікують, що це дозволить збільшити кількість суднозаходів, отже, збільшити надходження до бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас