Польські компанії ремонтуватимуть дороги в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські компанії ремонтуватимуть дороги в Україні

Казна та Політика
748
Державне агентство автомобільних доріг України Укравтодор 7 вересня підписало контракти на виконання капітального ремонту доріг на українсько-польському кордоні з двома польськими компаніями – Drog-Bud Sp.z.o.o. і Unibep S.A.
На зазначені цілі буде спрямовано польський кредит.
Про підписання договору на надання коштів у €100 млн домовилися уряди України і Польщі у вересні 2015 року. Договір набрав чинності в квітні 2016 року.
Документ передбачає розвиток транспортної інфраструктури на українсько-польському кордоні, поліпшення транспортно-експлуатаційного стану 144 км під’їзних автодоріг до кордону з Польщею, приведення до європейських норм вимог безпеки руху на автодорогах України.
У травні 2017 року були оголошені тендери з проектування та ремонту ділянок доріг у Львівській та Волинській областях.
За їх підсумками з компанією Drog-Bud Sp.z.o.o. укладені контракти на ремонт ділянки дороги Устилуг – Луцьк – Рівне (13 км) у Волинській області та ділянок КПП Смільниця – Старий Самбір (3 км), Яворів – Грушів (19,5 км), Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (46, 5 км), Червоноград – Рава Руська (53 км).
Компанія Unibep S.A. стала переможцем у тендері на капремонт ділянки дороги Грушів – Немирів (9 км) у Львівській області.
Вартість робіт у Львівській області, відповідно до контрактів, склала €53,4 млн. Роботи по ділянках Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий, Червоноград – Рава Руська будуть проводитися в 2018-2019 роках, по інших – в 2018 році.
Вартість проектних робіт і капремонту ділянки дороги Устилуг – Луцьк – Рівне склала €4,8 млн. Роботи будуть виконані в 2018 році.

Довідка Finance.UA:

  • Щорічно вартість ремонтних робіт на автошляхах України оцінюється в 60 млрд гривень.
  • За рейтингом якості доріг The World Economic Forum, Україна посідає 137 місце з 144.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас