Видачу ліцензій на розробку газу необхідно спростити - голова правління «Надра України» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видачу ліцензій на розробку газу необхідно спростити - голова правління «Надра України»

Казна та Політика
109
Процес видачі дозволів на видобуток газу в Україні ДСГНУ (Державна служба геології та надр України) перебуває в політичній площині і дуже обтяжливий для інвесторів. Так Ярослав Климович, голова правління «Надра України» прокоментував ситуацію з отриманням 16 ліцензій для компанії «Голден Деррік», яка відстоювала своє право на отримання дозволів ще з 2014 року.
«Ми переконані, якщо сьогодні інвестор бореться за ці активи, отже, він бачить перспективи в інвестуванні. Чомусь у нас з цього питання робиться політика. На сьогоднішній день геологія – це лотерея. Отримання спецдозволу ще не гарантує того, що ти отримаєш ресурс, який можеш видобувати з надр. Ідеальної системи, на жаль, немає. У цьому питанні головне, щоб ніхто не заважав, щоб була всебічна допомога держави і були компанії, які дійсно зацікавлені інвестувати в українську енергетику», – заявив Климович.
Також Голова правління зазначив, що інвесторам, які бажають сьогодні вкладати у видобуток газу, доведеться зіткнутися з усталеною бюрократичною тяганиною.
«Об’єктивні ризики визначають поведінку інвесторів. Вони вміють рахувати і починають вкладати гроші ще з моменту техніко-економічного обґрунтування продуктивності площі. Додайте до цього об’єктивний ризик для країни – політичні коливання, відніміть кількість підготовлених фахівців і вік матеріально-технічної бази, в результаті отримаєте інвестора, здатного йти часом на невиправданий ризик. Саме тому наше ставлення до інвесторів зазнало багато змін. Ми усвідомлюємо, що газовидобуток є стратегічним напрямком для України і готові співпрацювати з тими, хто, усвідомлюючи всі труднощі, здатний знову піднімати галузь», – підсумував Климович.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас