Порошенко закликає Раду виконувати програму МВФ і прийняти пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко закликає Раду виконувати програму МВФ і прийняти пенсійну реформу

Казна та Політика
409
Президент Петро Порошенко закликає Верховну Раду виконувати програму Міжнародного валютного фонду та прийняти пенсійну реформу і реформу охорони здоров’я.
Про це він сказав у щорічному посланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.
“Крім таких важливих реформ, як пенсійна, охорони здоров’я, освітня, необхідні рішення, які сприятимуть залученню інвестицій та економічному зростанню темпами, які дозволять нам скорочувати відставання від більш розвинених країн. Але як передумову слід утримати макроекономічну стабільність. Виконувати програму МВФ, без якої Україна виявиться вкрай вразливою – особливо з урахуванням того, що на 2019 припадає пік виплат за зовнішніми зобов’язаннями”, – зазначив Президент.
Він нагадав, що кожна копійка, яку Україна отримала від МВФ, дбайливо зберігається в золотовалютних резервах НБУ.
“Сьогодні вони перевищують 18 млрд доларів, хоча станом на лютий 2015 скоротилися до 5 млрд доларів. Курс гривні після карколомного падіння в чотирнадцятому – п’ятнадцятому роках тримається відносно незмінним вже протягом майже двох років. Практично завершено болісний і масштабний процес очищення системи від хворих і небезпечних для всієї системи банків. НБУ поступово знімає тимчасові адміністративні обмеження. Нова концепція валютного регулювання, запропонована Нацбанком, виходить з ліберального принципу “дозволено все, що прямо не заборонено”, – додав Порошенко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас