Україна повинна надавати транзитні послуги не Росії, а Євросоюзу - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повинна надавати транзитні послуги не Росії, а Євросоюзу - Порошенко

Енергетика
1493
Президент України Петро Порошенко ставить завдання перевести закупівлю Європою російського газу після 2019 року на східний кордон країни.
“У зв’язку з тим, що контракт закінчується в 2019 році, наше завдання за допомогою Євросоюзу домогтися революційної зміни в організації транзиту”, – сказав він під час щорічного послання про внутрішнє і зовнішнє становище країни в 2017 році у Верховній Раді в четвер.
За його словами, Україна повинна надавати транзитні послуги не Росії, а Євросоюзу.
У зв’язку із цим П. Порошенко нагадав про очікуване рішення Стокгольмського арбітражу за позовом “Нафтогазу” до “Газпрому” з питань транзиту і позитивного для України рішення за контрактом на постачання газу.
За його словами, енергетична стратегія України передбачає повну відмову від імпорту природного газу в 2025 році завдяки зростанню його внутрішнього видобутку, зниженню енергоємності ВВП та забезпеченню енергоефективності домогосподарств.
Глава держави також нагадав, що Україна вже майже два роки не закуповує газ безпосередньо у “Газпрому” і поступово зменшує свою залежність від поставок російського ядерного палива для своїх атомних електростанцій (АЕС) і найближчим часом почне закупівлі енергетичного вугілля з США, якого вже законтрактовано понад 700 тис. тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас