Коли штрафи не допомагають: водіїв позбавлятимуть "прав" довічно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли штрафи не допомагають: водіїв позбавлятимуть "прав" довічно

Казна та Політика
2875
Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді проект закону №7064, який має істотно посилити покарання за водіння автомобіля в нетверезому стані.
У пояснювальній записці до документа автори вказують, що смертність на дорогах країни становить 106 осіб на мільйон жителів. Це вдвічі більше, ніж в середньому в Європі. Щодня в Україні в результаті ДТП гине понад 10 осіб. Ще не менше ніж 100 отримують важкі каліцтва. При цьому 37% всіх аварій відбуваються з вини п’яних водіїв.
Парламентарії пропонують карати п’яних водіїв за ДТП, в якому потерпілий отримав важкі ураження, позбавленням волі на строк від 8 до 10 років. А також позбавляти прав на 10 років. Аналогічне покарання нетверезий автолюбитель отримає і за ДТП, яке призвело до загибелі однієї чи кількох осіб.
Чинні норми кримінального кодексу передбачають за такі злочини позбавлення волі на 3-8 років (важкі каліцтва або смерть потерпілого). І позбавлення волі терміном 5-10 років з одночасним позбавленням прав на термін до 3-х років (смерть кількох постраждалих).
Проектом передбачено, що у випадку, коли п’яний винуватець ДТП не мав права керувати транспортним засобом, його почнуть ув’язнювати на 5 років. А також позбавляти водійських прав довічно. Незалежно від ступеня тяжкості ушкодження, які отримав потерпілий.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас