Авто на єврономерах пустять під прес або віддадуть сиротам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авто на єврономерах пустять під прес або віддадуть сиротам

Технології&Авто
10790
Державна фіскальна служба опублікувала на своєму сайті проект постанови «Про утилізацію старих автомобілів, які перейшли у державну власність». Документ окреслює умови і порядок утилізації покинутих господарями машин.
Зокрема, новація торкнеться власників автомобілів на «євробляхах», машини яких конфіскували за порушення митних порядків. А власники не поспішають привести документи в порядок. Таких автолюбителів фіскальна служба планує повідомляти про намір знищити автомобіль за 15 днів. У цей термін власник повинен встигнути розмитнити машину або вивезти її за межі країни, сплативши штраф.
Рішення про утилізацію держоргани мають намір приймати на підставі оцінки самої машини та витрат на її розмитнення і подальший продаж. Якщо сума зборів і податків на такі операції виявиться більшою, ніж ринкова ціна авто на митній території України, комісія прийме рішення про утилізацію.
В іншому разі автомобіль можуть передати держорганам, соціальним службам, дитячим будинкам та прийомним сім’ям. Зрозуміло, якщо автомобіль не порушує екологічних норм, тобто фактично випущений не раніше 2010 року.
Крім машин на іноземних номерах, ввезених з порушенням митних норм, під дію постанови підпадуть ще й конфісковані за рішенням суду машини, що не відповідають діючим екологічним нормам, які перейшли у власність держави.
Автори проекту запевняють, утилізація автомобілів не буде коштувати бюджету ні копійки. Адже перед тим, як пустити машину під прес, служби повинні будуть провести оцінку автомобіля і виставити на продаж цінні запчастини. Реалізацією деталей повинні зайнятися комісіонки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас