Експерт вважає, що легалізація криптовалют стала би "квантовим стрибком" для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт вважає, що легалізація криптовалют стала би "квантовим стрибком" для України

Фінтех і Картки
2438
В України є можливість за рахунок легалізації криптовалют зайняти лідируючі позиції та залучити більше ресурсів на свій фінансовий ринок.
Про це в інтерв’ю повідомив голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.
“У України є можливість наразі за рахунок революційних змін законодавчого поля зайняти лідируючі позиції та залучити більше ресурсів на свій фінансовий ринок”, – відзначив голова НКЦПФР.
Такий крок він назвав шансом “здійснити” “квантовий стрибок” у своєму розвитку.
“Ми могли б стати однією з новаторських юрисдикцій”, – заявив він.
При цьому, підкреслив Хромаєв, вихід Bitcoin та інших криптовалют на біржу повинен регулюватися держнаглядом України.
“Якщо фінансовий інструмент або будь-який актив здійснює обіг публічно, наприклад, на біржі, і ціна на нього теж формується публічно, значить, процес обігу та ціноутворення цього інструменту має бути регульованим. Адже це впливає на громадські фінансові відносини, і такий актив може розцінюватися як інвестиційний”, – заявив голова НКЦПФР.
Хромаєв відзначив, що держрегулювання криптовалют з боку Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку можливе, якщо криптовалюти стануть в Україні публічним інвестиційним інструментом.
“Багато регуляторів фінансових ринків в інших країнах розглядають випуски токенів як емісію цінних паперів і визначають криптовалюти як фінансові інструменти. Відповідно до них застосовуються загальні правила, існуючі на цих ринках, для регулювання фінансових інструментів”, – розповів він.
На думку Хромаєва, інвестори тільки виграють від легалізації криптовалют.
“Є десятки бірж у всьому світі, які торгують криптоактивами. Є товарні біржі, які торгують “розумними” контрактами”, – відзначив чиновник.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас