Україна суттєво збільшила закупівлю німецьких товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна суттєво збільшила закупівлю німецьких товарів

Світ
580
Україна, Росія й Молдова на чверть збільшили закупівлі німецьких товарів.
Такі підсумки експортно-імпортних операцій між Німеччиною й пострадянськими країнами в першому півріччі 2017 року, пише “Німецька хвиля”.
Торгівля із державами регіону цього року переживає потужний підйом.
“Регіон прямо біля нашого порогу вносить таким чином вагомий внесок в експортні успіхи Німеччини і сприяє хорошій економічній кон’юнктурі у нас в країні”, – зазначає голова Східного комітету німецької економіки Вольфґанґ Бюхеле.
Водночас імпорт в Німеччину російської продукції (головним чином енергоносіїв) збільшився на 31,2% до 16,2 мільярда євро.
Таким чином, сумарний товарообіг між РФ та ФРН становив у першому півріччі 28,9 мільярда євро, що на 29% більше відповідного торішнього показника.
Другим за значенням ринком збуту для німецьких експортерів на пострадянському просторі є Україна. У всьому регіоні, яким опікується Східний комітет, вона займає четверте місце після Росії, Румунії та Болгарії.
Товарообіг із цими двома балканськими країнами в першому півріччі теж швидко зростав (відповідно на 16,5% і 13,4%), однак динаміка в бізнесі з Україною була істотно вища: 21,3%.
Таким чином, німецький експорт в Україну збільшувався практично тими ж темпами (26,2%), що і в Росію, тільки на значно нижчому рівні.
Фірми з Німеччини поставили на український ринок товарів приблизно на 2,2 мільярда євро, і це дає Бюхеле підставу стверджувати, що “Україна знову з’явилася на екранах радарів німецьких експортерів”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас