У США викрили схему постачання до росії електроніки подвійного призначення в обхід санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США викрили схему постачання до росії електроніки подвійного призначення в обхід санкцій

Світ
314
Американські правоохоронці викрили та заблокували схему постачання до росії в обхід санкцій електронних компонентів подвійного призначення, які використовувалися для виготовлення зброї.
Про це повідомляє Міністерство юстиції США.
«Компанія в Нью-Йорку отримала загалом понад $250 тисяч від російської організації, яка перебуває під санкціями, для закупівлі та експорту електронних компонентів», — зазначається в повідомленні.
У зв’язку з цим обвинувачення висунуті щонайменше трьом особам — Ніколаю Григорьєву, Нікіті Архипову й Артему Олов’яникову. Перший з них уже визнав себе винним у змові з метою обману Сполучених Штатів, двоє інших залишаються на волі.
Заступниця генерального прокурора США Ліза Монако наголосила, що завдяки оперативним діям агентів ФБР і прокуратури була розплутана ціла система фальшивих замовлень та електронних переказів. Таким чином американські правоохоронці запобігли постачанню понад 11,5 тисяч електронних компонентів для військово-промислового комплексу росії.
Державний департамент підтвердив, що політика Сполучених Штатів стосовно притягнення до відповідальності росії за війну проти України не змінилася та передбачає подальші обмеження.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас