Виплати жителям США по $12 500 на рік підвищать ВВП на $2,5 трлн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплати жителям США по $12 500 на рік підвищать ВВП на $2,5 трлн

Світ
1762
Такого висновку дійшли дослідники з Інституту Рузвельта. Аналітики впевнені, що виплати безумовного основного доходу (БОДу) дозволять людям більше купувати, але при цьому не змусять їх кинути роботу. В результаті виплата допомоги всім американцям без винятку тільки посилить економічне зростання.
Інститут Рузвельта, відомий своєю підтримкою льоволіберальних ідей, проаналізував кілька сценаріїв введення БОДу в США. Експерти вивчили економічні наслідки введення щомісячної допомоги всім дорослим в розмірі $500 або $1000, а також щомісячної допомоги дітям в розмірі $250.
Зібрати кошти на виплату БОДу експерти пропонують за рахунок збільшення федерального боргу. Але навіть за умови збільшення боргу, економіка США буде рости, причому при втіленні будь-якого з трьох сценаріїв виплат.
Аналітики дійшли висновку, що максимальна сума виплат – $1000 на місяць, або $12 000 на рік – буде найбільш ефективною. Протягом восьми років виплата допомоги приведе до зростання економіки на 12,6% -13,1%. Таким чином, ВВП Америки зросте на $2,5 трлн.
При складанні прогнозу дослідники Інституту Рузвельта враховували, що одержувачі БОДу продовжать працювати. Попередні дослідження безумовних виплат підтвердили, що люди не кидають роботу після отримання допомоги. Однак більшість експериментів проводилося в країнах, що розвиваються, а їх масштаб був обмеженим.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас