Китай володіє достатніми ресурсами для створення "розумної" економіки, - Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай володіє достатніми ресурсами для створення "розумної" економіки, - Goldman Sachs

Світ
822
Китай володіє достатніми ресурсами, щоб створити економічну модель, засновану на штучному інтелекті й машинному навчанні. Відповідний висновок міститься у звіті “Зростання Китаю в галузі штучного інтелекту”, підготовленому Goldman Sachs, передає телеканал CNBC.
Зокрема, в Goldman Sachs очікують, що ШІ стане пріоритетом для держави, і що в Китаї буде проводитися політика з підтримки та розвитку цієї сфери як на регіональному, так і на національному рівні. Також збільшиться фінансування розробок технологій ШІ.
Зазначається, що для досягнення прогресу в цій сфері Пекіну необхідно володіти фахівцями, інформацією, інфраструктурою і обчислювальними потужностями.
У Goldman Sachs вважають, що Китай вже виконав три умови: він має кадри, дані та інфраструктуру. Китайські компанії наслідують приклад IT-гігантів США і відкривають дослідні центри, компанії також пропонують співробітникам порівнянні з американськими структурами зарплати. Зазначено, що великі IT-компанії Китаю створили власні онлайн-екосистеми, які все більше стають частиною повсякденного життя населення країни.
“Китай генерує 13% цифрової інформації всієї планети. Ми очікуємо, що до 2020 року, у міру того як економіка Китаю ставатиме найбільшою в світі, цей показник зросте до 20-25%”, – підкреслили в Goldman Sachs.
Також повідомляється, що ефективність алгоритмів ШІ залежить від обчислювальної потужності. Так, Китай сильно залежить від іноземних постачальників процесорів, але держава домоглася значного прогресу в розвитку виробництва напівпровідників всередині країни. У банку очікують, що залежність від іноземних постачальників буде скорочуватися.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас