Все більше українців працюють у Польщі легально - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Все більше українців працюють у Польщі легально - міністр

Казна та Політика
878
У Польщі зростає кількість українських працівників, за яких працедавці платять страхові внески до Управління соціального страхування (ZUS).
Про це повідомляє “Польське радіо”.
“Це показує, що все частіше українці працюють у Польщі легально”, – наголосила міністр родини, праці та соціальної політики Ельжбєта Рафальська.
Наприкінці червня у ZUS зроблено внески понад 270 тисячами працівників з України. Найбільше застрахованих громадян України є у Варшаві – приблизно 50 тисяч, на другому місці українці Вроцлава – 21 тисяча.
Для порівняння, наприкінці минулого року в ZUS було зареєстровано понад 194 тисячі українців.
“Ми дуже задоволені збільшенням числа застрахованих працівників зі сходу, найчастіше українців. Це показує, що все частіше вони виконують легальну працю, що такі працівники мають гарантії страхування від можливих хвороб та від подібних ситуацій”, – наголосила Рафальська.
У ZUS нагадали, що застраховані українці можуть отримувати польську пенсію. Це гарантує угода, підписана між країнами 1 січня 2014 року.
Умовою набуття права на отримання пенсії з польської системи є досягнення пенсійного віку (від 1 жовтня 60 років для жінок та 65 для чоловіків) та зареєстровані страхові внески на рахунку в ZUS (незалежно від їхньої суми).
Угода дозволяє також підсумувати періоди страхування для людини, яка працювала як у Польщі, так і в Україні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас