Мінінфрастуктури ввело ліцензування перевезень небезпечних вантажів залізницею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфрастуктури ввело ліцензування перевезень небезпечних вантажів залізницею

Казна та Політика
120
З 1 вересня 2017 року набуває чинності наказ Міністерства інфраструктури №156 про ліцензування перевезень небезпечних вантажів залізничним транспортом.
Про це повідомляє Громадське Радіо.
«Серед цих небезпечних вантажів – і паливо, зокрема, і скраплений газ для авто, який стрімко подорожчав впродовж останнього місяця», – йдеться в повідомленні.
Трейдери, зокрема і Нафтогазова асоціація України (НАУ), вважають, що ліцензування залізничних перевезень може на якийсь час заблокувати роботу постачальників пального. НАУ вже офіційно звернулася до Прем’єр-міністра та міністра інфраструктури із закликом звернути увагу на перешкоди у роботі операторів ринку нафтопродуктів.
Експерти також вказують на те, що запровадження ліцензування призведе до збільшення витрат трейдерів, а відтак, і до підвищення цін на пальне. У Міністерстві інфраструктури пояснюють необхідність запровадження ліцензування турботою про безпеку та довкілля. У 2015-2017 рр. сталося понад 60 аварій із небезпечними вантажами. У Мінінфраструктури кажуть, що проект наказу майже два роки обговорювали із представниками бізнесу, і після того, як указ ухвалили у квітні, у бізнесу було достатньо часу, аби підготуватися до його виконання.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас