На початку 2018 року Китай здійснить 4 космічні пуски за один тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На початку 2018 року Китай здійснить 4 космічні пуски за один тиждень

Технології&Авто
177
China Aerospace Science and Industry Corp (CASIC) заявила, що на початку 2018 року компанія запустить чотири ракети-носія «Куайчжоу-1A» за тиждень, повідомляє China Daily.
Кожна з ракет виведе на орбіту супутник дистанційного зондування Землі для неназваного замовника, сказав Чжа Сюнцюань, старший розробник ракет в CASIC і віце-президент Expace Technology, дочірньої компанії CASIC, яка надає комерційні послуги запуску. Він не розкрив клієнта або розклад місій, сказавши тільки, що китайські ракетобудівники «безумовно встановлять світовий рекорд по частоті запуску однієї моделі ракети-носія». Чжа зробив цю заяву на третьому Китайському міжнародному комерційному аерокосмічному форумі у місті Ухань провінції Хубей.
«Куайчжоу 1А» – це твердопаливна ракета-носій зі злітною вагою 30 тонн, здатна відправити 200 кг корисного навантаження на сонячно-синхронну орбіту або корисне навантаження 300 кг на низьку навколоземну орбіту. На відміну від більшості китайських ракет-носіїв, вона використовує мобільну підйомно-пускову установку для зльоту, а не фіксований стартовий майданчик.
CASIC розробляє нове покоління ракет — «Куайчжоу 11» — і в наступному році ракета здійснить свій перший політ, щоб відправити на орбіту шість супутників. Планується, що «Куайчжоу 11» буде мати злітну вагу 78 тонн і буде здатна розмістити корисне навантаження вагою в тонну на сонячно-синхронній орбіті на висоті 700 км або 1,5-тонний корисний вантаж на низькій навколоземній орбіті на висоті 400 км. CASIC також будує перший китайський космодром для комерційного використання поруч з містом Ухань площею 68,8 квадратних кілометрів і інвестує в комплекс складальних заводів ракет «Куайчжоу». Щорічно планується випускати близько 20 таких ракет.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас