НБУ розробив мобільний додаток про елементи захисту гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розробив мобільний додаток про елементи захисту гривні

Казна та Політика
540
Національний банк розробив інтерактивний мобільний додаток “Українська гривня” для демонстрації користувачам всіх елементів захисту національної валюти України.
“Фахівці Національного банку вперше розробили спеціальний мобільний додаток про захист гривні, який дозволить кожному з вас за допомогою будь-якого гаджета познайомитися з українською гривнею ближче”, – сказав виконуючий обов’язки голови НБУ Яків Смолій в ході презентації додатку.
Він підкреслив, що Національний банк постійно модернізує і захищає українську валюту, втілюючи максимально можливий спектр світових інновацій. У свою чергу, директор департаменту інформаційних технологій НБУ Володимир Нагорнюк продемонстрував основні можливості програми, в тому числі відеоперегляд елементів захисту на прикладі купюр номіналом 100 і 500 гривень.
“В інтерактивній формі відображені захисні ознаки з імітацією перегляду банкноти проти світла, відображений кінематичний ефект і елементи, які відчуваються на дотик, а також зображення та написи, які можна побачити за допомогою збільшувального скла”, – пояснив він.
Також в НБУ повідомили, що безкоштовний додаток “Українська гривня” доступний для всіх користувачів мобільних девайсів після його завантаження в App Store, Google Play або на сайті регулятора, а найближчим часом буде представлена англомовна версія додатку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас